söndag kväll igen.

Fast för min del gör det inte så mycket. Jo, en sak stör mej. Att Henrik jobbar så mycket på vardagarna. Själv har jag det ganska lugnt. Ganska lagom med skola, man kan stanna hemma om det kniper. Lite extrajobb ibland. Hästarna på tisdagar. Tar en sak i taget, därför är det inte så stor skillnad i stressnivå mellan helg och vardag. Det tycker jag är bra.

Vi har nyss åkt skridskor Henrik och jag. Först var jag skitsur och ville inte alls. Knöt på mej skridskorna iallafall när jag kom dit. Kändes ju dumt att låta bli när man ändå knatat till isplanen. I början var det bara skit. Sen ville jag pröva med klubba och puck och då blev det helt plötsligt mycket roligare! Kändes som om åkningen fick en poäng (jag hatar att göra saker utan syfte, finns det ingen mening kan man lika gärna låta bli anser jag). Dessutom blev det lättare att åka när man fick annat att koncentrera sig på att än att man ev. kan ramla å slå sig. Jag vill nu ha en egen klubba eftersom Henriks är ställd åt fel håll (han är vänsterhänt) och då kan man ju även spela lite med varann. Jag är iofs sämst, men ändå! Det är iallafall sjukt mycket roligare med hockey än med fotboll...

Kära katten har varit helt galen idag när vi lekte med henne Marion och jag. Hon for runt här, gjorde kullerbyttor i soffan och gud vet vad.. det var länge sen jag såg henne så i gasen. Egentligen skulle hon behöva sällskap av nån liten kattunge som hon kunde leka av sig med. Hon har så mycket överskottsenergi. Balkongen fungerar bra för hennes psykiska stimulans, men det är det där fysiska hon behöver få utlopp för. Haken är väl att det nog skulle bli ett jävla liv om nätterna med en kisse till. Dumt att jag inte skaffade två på en gång. Då hade det inte varit nåt problem nu.

Imorgon ska vi öva på att borsta tänderna, mata varann, bädda och sånt där. Känns som att jag lika gärna skulle kunna gå till jobbet. Det är ju samma sysslor fast för pengar.

Nu fryser jag lite, ska ta en dusch.

Godnatten.

väntar på sömnen

Ännu en dag till ända. Varit i skolan och tränat på injektioner. Såklart fick jag ont i huvet eftersom jag inte kan sitta still så länge å absolut inte i ett rum stort som vårt sovrum med tio pers i.. Det resulterade i att jag när jag kom hem fick ta två voltaren för att undvika migrän, det fungerade, men jag blir så trött av tabletterna att jag däckade mellan sju å nio. Inte bra eftersom jag skulle plugga. Så nu har jag suttit mellan nio å tolv å skrivit. Inge vidare.. tycker lite synd om henrik. Jag är fruktansvärt osocial när jag pluggar och nu är det ju bara sova som gäller.

Imorrn blir det hästarna för Marion och mej! Ska försöka smita lite tidigare från skolan så vi inte behöver stressa. Det är bara munhälsoföreläsning på eftermiddagen och det känns inte vansinnigt angeläget direkt.
 
ne, nu ska jag sova.


hypokondri

den här lördagen har handlat om sjukdom. det bara är så. hade ju tackat ja till extrajobb idag och det första som händer när jag kommer till jobbet fem i sju på morgonen är att vinterkräksjukan härjar. avdelningarna isoleras och de sjuka får vara kvar på sina rum. sammanlagt 7 pers + 1 personal har varit/är smittade. Härligt! Jag åker på att ta hand om de sjuka. såklart. inte för att det egentligen gör så mycket, någon måste ju göra det, men det är ju inte vidare roligt alltså.. vår adopterade inneboende marion jobbar också på samma ställe och när vi kommer hem sen sitter vi i soffan å nojjar oss...vartenda litet kurr/bubbel i magen kan ju indikera kräksjuka...

senare, dvs nu, sitter jag på internet och försöker hitta en förklaring till varför mitt tuberkulostest visat positivt. tuberkulintest/ppd-test används för att påvisa antikroppar mot tuberkulos. (betyder att man är/har varit utsatt för tbc nångång) . mitt test visade positivt, men ssk sa att det ev. kunde bero på annat och jag ska få göra ytterliggare tester snart. såklart blir jag sjukt orolig över detta, och försöker då finna information och förklaringar. först läser jag några amerikanska sidor där det står att om man reagerar positivt på testet har man varit utsatt för tbc-smitta någon gång i livet. nu blir ju jag skiträdd för man kan inte riktigt bota tbc.. var kommer de ifrån? vad händer nu? får jag jobba inom vården? tusen frågor i skallen... tillslut hittar jag iaf en svensk sida som förklarar att det finns släktingar till tbc som inte alls är lika hemska och som också ger utslag på ppd-testen.. tack tack tack... nu kan jag sova inatt. men jag är fanimej fortfarande orolig...tänk om... vi reste ju när jag var liten, landsbygd i u-länder och sånt...

jaa...det är mina hypokondriska tendenser det. och inte blir det bättre för att jag ska bli ssk, haha..
men gud..har jag inte lite ont magen?

tisdag

jaa..det var den dagen det.

har artikelsökt i skolan med min pm-grupp, kändes bra. vi kompletterar varann på nåt vis. ämnet är constipation hos äldre. dvs förstoppning. faktiskt en mycket viktig komponent i en människas hälsa. tänk på det ni, sköt om era magar!

sen var det stallet som gällde! min favorithampus är ju fortfarande inte riktigt i form efter sin hälta så honom kunde jag inte rida. däremot hade jag köpt ett schabrak till honom, svart med vit och röd kant. han blev glad. tror jag iaf :)  gubben..han är verkligen för rar..

imorrn ska vi öva på att sätta KAD på dockor. dvs kateter. vad ska man säga om det egentligen? tur att min basgrupp är så skojig. 

gonatt. 

RSS 2.0